Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Barclays planira otpuštanje više od 30.000 radnika

20/07/2015

Britanski mediji javljaju da će jedna od vodećih banaka u toj zemlji Barclays u naredne dvije godine otpustiti više od 30.000 uposlenika kako bi smanjila troškove poslovanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozivajući se na neimenovane izvore, britanski list „The Times“ piše da je Barclays otpustio jednog od rukovodilaca Anthonyja Jenkinsa i da planira u naredne dvije godine znatno ubrzati proces smanjivanja troškova i otpustiti više od 30.000 radnika.

Isti izvor tvrdi da rukovodstvo Barclaysa planira da broj uposlenih u svojoj globalnoj mreži svede na ispod 100.000 i poboljša efikasnost u poslovanju koja već nekoliko godina bilježi trend slabljenja.

Pomenuti visokopozicionirani zvaničnik Barclaysa Jenkins je prošle sedmice otpušten, a nakon toga je izjavio da banka planira u naredne tri godine otpustiti više od 19.000 radnika, od kojih će 7.000 biti iz investicionog sektora Barclaysa.

Uprava Barclaysa u Londonu do sada nije dala nikakav službeni stav, niti reagirala na pomenute tvrdnje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.