Bivši nogometaš

Eric Cantona: Žalim samo što onog navijača nisam još jače udario

cantona (1)

Zaradio je tada devetomjesečnu suspenziju te je morao odraditi i nešto društveno korisnog rad

Prošlo je 26 godina otkako je Eric Cantona je udario Matthewa Simmonsa, navijača Crystal Palacea, te zaradio suspenziju. Uskoro izlazi njegov novi film, The United Way, o razvoju Manchester Uniteda od tragedije 1958. godine do današnjih dana, pa je dao intervju za Daily Mail i prisjetio se tog svog incidenta iz 1995. godine.

Prolazeći kraj Simmonsa, Cantona je čuo kako ga taj navijač vrijeđa na nacionalnoj osnovi, te to više nije mogao trpjeti.

“Bezbroj sam puta bio vrijeđan i nikad nisam reagirao. No, ponekad ste preslabi i dovedeni u kušnju. Žalim samo jedno, to što tog navijača nisam još jače udario. Savez me žestoko kaznio, htjeli su da budem primjer drugima”, u svom je stilu prokomentirao.

Zaradio je tada devetomjesečnu suspenziju te je morao odraditi i nešto društveno korisnog rada. Vratio se nakon toga na terene, no ne zadugo, odigrao je još dvije sezone i penzionisao se s 31 godinom na leđima.

“Volio sam nogomet, volio sam vatru koja je u meni gorila, kao i adrenalin. Igrao sam nogomet jer je to bio moj dječački san, a kad je taj san postao rutina, odustao sam. Htio sam ostati vjeran sebi i navijačima. Ima toliko drugih stvari u životu, nisam htio protratiti vrijeme na nešto što me više ne zanima, predao sam štafetu idućoj generaciji”, prisjetio se Cantona.