Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lyon

Legendarni Cantona održao svoj prvi solo koncert u Francuskoj

eric cantona
FOTO: Screenshot
Eric Cantona zaplovio u muzičke vode

Nakon pohoda u muzički svijet s drugim umjetnicima, Cantona se u dobi od 57 godina sada predstavlja solo

Nakon nogometa, glume i slikanja, Eric Cantona, bivša zvijezda Manchester Uniteda, krenuo je na koncertnu turneju. Prvi koncert održao je u Lyonu, javlja AFP.

Za svoj prvi koncert u Francuskoj nakon Engleske i Irske, nogometna legenda je u petak navečer u Lyonu otpjevala, malo na engleskom, malo na francuskom, 20-ak svojih pjesama s rokerskim i melanholičnim naglascima.

U malom pozorištu Comédie Odéon, Eric Cantona, u crvenim sportskim cipelama i hlačama, dugom crnom kaputu i malom šeširu, nastupio je pred oduševljenom publikom.

Nakon pohoda u muzički svijet s drugim umjetnicima, Cantona se u dobi od 57 godina sada predstavlja solo, sa samo dva muzičara, pijanistom i violončelistom, koji prate njegov hrapav glas.

“Radim ovo za pozornicu i za publiku. To mi je zadovoljstvo. Na pozornici postajem neko drugi”, kazao je bivši francuski reprezentativac.

Njegova turneja “Cantona sings Eric” logično je započela krajem oktobra u Manchesteru, gradu koji ga je okrunio kraljem nogometa između 1992. i 1997., a uskoro će ga odvesti u Ženevu, Marseille i Pariz, prije druge turneje planirane za proljeće 2024.

Četiri pjesme dostupne su na društvenim platformama, a “live” album s 20-ak pjesama trebao bi biti objavljen na kraju dvije turneje.