Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sloga s dvije vezane pobjede stiže u goste posrnulom Želji

zeljo gosk
FOTO: Damir Hajdarbašić / fkz.ba
Detalj sa susreta na Grbavici

Zvijezda 09 je u prošlom kolu remizirala sa Veležom na svome terenu, ali i dalje ne zna za pobjedu još od četvrtog kola kada su savladali Slogu Meridian

Nakon što su GOŠK i Velež jučer otvorili 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas su na rasporedu dvije utakmice – u Konjicu i Sarajevu.

Na teren će prve izaći ekipe Igmana i Zvijezde 09. Duel dvije ekipe iz dna tabele igra se od 13:00 na Gradskom stadionu u Konjicu.

Igman u ovu utakmicu ulazi na krilima velike pobjede nad Željezničarom u prošlom kolu, također na svome terenu. Konjičani su slavili rezultatom 2:0 i tako prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza u prvenstvu. S obzirom na loše rezultate u dosadašnjem dijelu sezone, Igmanu će svaki bod biti od presudne važnosti.

Zvijezda 09 je u prošlom kolu remizirala sa Veležom na svome terenu, ali i dalje ne zna za pobjedu još od četvrtog kola kada su savladali Slogu Meridian. Posljednji na tabeli, sa samo pet osvojenih bodova, već sada su jedan od glavnih kandidata za ispadanje. Zbog toga će u utakmicama protiv konkurenata, kakva ih očekuje danas, morati biti na najvišem nivou.

Glavni sudija utakmiceu Konjicu će biti Admir Musić, dok će mu pomoćnici biti Hasan Nanić i Edin Redžović.

Željo bez šefa

Od 16:00 na Stadionu Grbavica ekipa Željezničara će ugostiti ekipu dobojske Sloge Meridian.

U utakmicu od velikog rezultatskog značaja za nju, domaća ekipa ulazi bez šefa stručnog štaba. Sredinom sedmice sporazumno je prekinuta saradnja sa Nerminom Bašićem, a ekipu će danas voditi Haris Alihodžić. Navijači su izrazito razočarani rezultatima koje im ekipa pruža u posljednje vrijeme, ali se svejedno nadaju da će igrači početi da pružaju ono što mogu, znaju i moraju.

Plavi su u posljednjoj utakmici poraženi od Igmana u Konjicu rezultatom 2:0. Zbog crvenog kartona kojeg je dobio na toj utakmici, Vahid Selimović neće biti u konkurenciji za današnju utakmicu, a upitan je i nastup Semira Štilića i Amara Drine.

Ekipa Sloge Meridian na Grbavicu dolazi u odličnom raspoloženju. Uvezali su dvije pobjede, obje na domaćem terenu, a ona posljednja je bila posebno velika. Dobojlije su ubjedljivo savladale ekipu Sarajeva rezultatom 3:0. Osim ubjedljive pobjede, ekipa koju predvodi Vlado Jagodić je pružila odličnu igru i sa takvom igrom sigurno će biti prijetnja svakoj ekipi.

Dodatnu dimenziju današnjoj utakmici daje i prvi ovosezonski susret između Željezničara i Sloge Meridian. Današnji gosti su na svome terenu tada nanijeli Plavima ubjedljiv poraz rezultatom 3:0. Time su pokazali svoju snagu, ali će sigurno i ekipa Željezničara danas tražiti osvetu.

Glavni arbitar ovoga susreta će biti Josip Martinović, a asistirat će mu Tarik Mulasmajić i Marko Zelenika. Utakmicu sa Grbavice također možete pratiti na Arena Sport 1 Premium.

13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

13:00 Igman – Zvijezda 09

16:00 Željezničar – Sloga Meridian (Arena Sport 1 Premium)