Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EURO 2016: Deschamps dodao Ramija na popis Francuza

didier-deschamps

Francuski izbornik Didier Deschamps naknadno je među kandidate za nastup na Europskom nogometnom prvenstvu pozvao središnjeg braniča Seville Adila Ramija, jer ima neizvjesnu situaciju oko ozlijeđenog stopera Real Madrida Raphaela Varanea koji će zbog ozljede kvadricepsa propustiti finale Lige prvaka.

U službenoj objavi na portalu Francuskog nogometnog saveza stoji da priključenje 30-godišnjeg Ramija “ovisi o daljnjim vijestima vezanim za zdravstveno stanje braniča Real Madrida”. Didier Deschamps s konačnim popisom 23 igrača može čekati do 31. svibnja.

Rami je skupio 27 nastupa za Francusku u razdoblju od 2010. do 2012. godine za izborničkog mandata Laurenta Blanca, ali nije pozivan u nacionalni sastav od lipnja 2013. Član standardne postave pobjednika Europske lige bio je prilično izravan u svojim kritikama prema Deschampsu, kad ga francuski izbornik nije uvrstio na svoj originalni popis na kojem je 31 nogometaš.

“Deschampsove riječi da ne bira najbolje igrače na terenu, nego one koji su najbolji za momčad, čini mi se da insinuiraju kako sam ja loš dečko, bandit. Ako pričamo samo o nogometu, ne vidim zašto ne bih igrao na Euru. U nekom trenutku morate pogledati i statistiku, uzeti u obzir broj utakmica i suparnike protiv kojih igrate. Ja sam igrao protiv Barcelone, Reala, Juventusa, Valencije ili Atletico Madrida. Mislim da to nije pošteno”, izjavio je prošlog četvrtka Rami prije nego što ga je Deschamps, ipak uvrstio među kandidate.