Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odigrali neriješeno

Europa liga: I Dinamo i Zvezda vodili na svom terenu, ali nisu uspjeli sačuvati prednost

gojak-2

Svi revanš susreti trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 13. augusta

Fudbaleri zagrebačkog Dinama odigrali su neriješeno 1:1 (1:0) protiv mađarskog Ferencvarosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Modri“ su do vodstva došli u ranoj fazi utakmice kada je Dani Olmo u sedmoj minuti postigao prelijep pogodaka za veliko slavlje na Maksimiru. U nastavku Dinamo je prepustio sredinu terena gostima i opasno prijetio iz kontranapada, ali nije uspio povećati prednost. To mu se osvetilo u 60. minuti kada je David Siger uz dosta sreće uspio savladati Dominika Livakovića.

U posljednjih pola sata, domaćini su krenuli po gol, a najbliže je bio bh. fudbaler Izet Hajrović koji je u 65. minuti pogodio prečku.

Ranije rokom dana odigrana su još dva duela trećeg kola kvalifikacija, a postignuti su sljedeći rezultati: APOEL – Qarabaq 1:2, PAOK – Ajax 2:2.

Svi revanš susreti trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 13. augusta.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su na stadionu Rajko Mitić u Beogradu odigrali neriješeno 1:1 (1:0) protiv Kopehagena u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odličnu igru u prvom poluvremenu “crveno-bijeli“ krunisali su vodećim golom u 44. minuti, a strijelac je bio Milan Pavkov. Ipak, u nastavku danski klub je zaigrao nešto bolje i u završnici susreta uspio stići do penala. Jonas Older Wind u 83. minuti je bio siguran sa bijele tačke za konačnih 1:1.

Ranije tokom dana odigrana su još četiri duela trećeg kola kvalifikacija, a postignuti su sljedeći rezultati: APOEL – Qarabaq 1:2, PAOK – Ajax 2:2, Dinam Zagreb – Ferencvaros 1:1 i Club Brugge – Dynamo Kiev 1:0.

U srijedu uvečer na programu je još pet susreta u kojima se sastaju: Krasnodar – Porto, Basaksehir – Olympiakos, Basel – LASK Linz, Cluj – Celtic, Maribor – Rosenborg.

Svi revanš susreti trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 13. augusta.