stanje na putevima

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić

izacic-gp

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na toj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.