Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jordan Henderson

Evo zašto se kapiten Liverpoola slomio u očevom zagrljaju nakon pobjede (VIDEO)

henderson_otac-ss

Odmah nakon ceremonije u Madridu otrčao je u zagrljaj ocu Benu, koji je bio uz teren

Otkako je došao u Liverpool, a od tada je prošlo već osam godina, ne prestaju ga kritikovati, pa čak i omalovažavati.

Istu je sudbinu prolazio i u reprezentaciji Engleske, a on je u obje engleske svetinje bio (nacionalna selekcija) ili je (klub) kapiten, kao što je to bio i u mladoj reprezentaciji.

A takve počasti ne može zaslužiti igrač ako je s razlogom toliko napadan.

Jordan Henderson (28) definitivno ne spada među najbolje fudbalere svijeta, ali nije ni toliko loš koliko mu spočitavaju brojni kritičari. Razlog je što je mlad (prije osam godina) i tada skup (20 miliona funti) došao u jedan od najvećih klubova na svijetu, pa su pred njega postavljena najveća očekivanja i najviši ciljevi.

Henderson ih nije odmah ispunio i klub ga je htio prodati u Fulham, što je on odbio i ostao se boriti za priliku i protiv sve brojnijih kritičara. Njihov broj samo se povećao kada je naslijedio penzionisanog kapitena Stevena Gerrarda. Ali kapiten Hendo nije se dao.

Zato je Liverpoolov trijumf u finalu Lige prvaka i njegov posebno veliki lični trofej. On je pak postao najveći zbog jednog posebnog razloga. Tačnije, najposebnije osobe.

Odmah nakon ceremonije u Madridu otrčao je u zagrljaj ocu Benu, koji je bio uz teren. Još dok je išao prema njemu, plakao je, a kada su se zagrlili, emocije su bile tako snažne da je Jordan doslovno jecao obliven suzama više od pola minute grleći oca. Nije mogao doći sebi neko vrijeme.

Kapiten Redsa slomio se u očevom zagrljaju jer je on pobijedio ne samo Tottenham, nego i godine omalovažavanja, a njegov otac savladao je rak grla.