Globus

Hrvatska

Novi detalji nesreće: Kamion se zabio direktno u zadnji kraj autobusa

02/06/2019

Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće. Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće

U sudaru kamiona i autobusa koji se dogodio u 12:30 na autocesti A3 između Novske i Okučana poginuo je vozač kamiona, a osam putnika je odvezeno u novogradišku bolnicu, gdje je dvoje zadržano na liječenju, nove su informacije.

Kamion je makedonskih registracija, a autobus bosanskohercegovačkih, radi se o autobusu prijevoznika “Božić Koning” iz Bijeljine.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 12:30 sati na dijelu autoceste gdje je promet tekao usporeno zbog još jedne nesreće koja se dogodila nešto ranije.

Prema trenutno dostupnim podacima, nesreća se dogodila zbog udara kamiona u zadnji kraj autobusa koji je kočio zbog druge nesreće. Vozač kamiona, makedonski državljanin, poginuo je na mjestu nesreće.

“U našu bolnicu dovezeno je osam putnika iz autobusa. Jedna osoba ima teške tjelesne povrede, a jedna je zadržana na posmatranju. Ostali putnici su otpušteni”, rekao je za Hinu direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej.

Prema svjedočenju putnika iz autobusa, u trenutku udara autobus se kretao usporeno prema mjestu prethodne nesreće. U autobusu su prema Njemačkoj putovali radnici iz BiH.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.