Reprezentacija

kvalifikacije za ep

Sarić: Sa tri boda u Finskoj imamo velike šanse da idemo na EURO

02/06/2019

Tri dana kasnije u četvrtom kolu BiH će igrati protiv Italije u Torinu

Sa tri boda u Finskoj imamo velike šanse da se plasiramo na EURO 2020, rekao je danas Elvis Sarić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

”Finci su čvrsta, organizovana ekipa, ali mislim da ćemo znati odgovoriti u subotu i ostvariti pobjedu. Protiv Italije će nam biti dosta lakše. Imat ćemo ogroman motiv. Uz pobjedu u Finskoj bit će nam se puno lakše pripremiti za Italiju”, kazao je Sarić.

I njegov saigrač iz nacionalnog tima BiH Goran Zakarić sličnog je mišljenja.

”Neće biti jednostavno protiv Finske. Finci nisu nimalo lagan protivnik. I protiv Armenije smo imali određenih poteškoća. Međutim, uz maksimalno zalaganje, te uz sugestije koje ćemo dobiti od stručnog štaba, možemo da pobijedimo Fince. Mnogo važna utakmica i vjerujem da ćemo je odraditi na najbolji način”, istakao je Zakarić, dodavši:

”Važne su obje utakmice, ali ova u Finskoj je sada važnija, jer je to prva prepreka. Možemo da napravimo dobar rezultat. Ako pobijedimo u Tampereu, bit će nam lakše protiv Italije”.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavit će večeras u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru treći trening pripremajući se za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije.
Sa Fincima će se sastati u trećem kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 u subotu, 8. juna, od 18 sati u Tampereu.

Tri dana kasnije u četvrtom kolu BiH će igrati protiv Italije u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi ”J” Italija je prva na tabeli sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.