Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski mediji

Novih 11 slučajeva koronavirusa povezano sa svadbom bh. fudbalera?

saric-svadba

U petak 27. juna rekao je sudbonosno “da” svojoj izabranici Ivoni Šimić. Nažalost, nakon svadbe počeli su se pojavljivati brojni slučajevi COVID-a

Elvis Sarić oženio se prije deset dana, a danas je glavna tema medija u Hrvatskoj.

Kako piše Dubrovnikpress svadba našeg reprezentativca i bivšeg fudbalera Sarajeva jedan je od razloga što se pojavilo novih 11 slučajeva koronavirusa u Dubrovniku. To je malo čudno, jer je svadba održana u Zagrebu…

– Nakon što se za Dubrovačko – neretvansku županiju 18. juna moglo kazati kako je korona free područje, nije to dugo trajalo, samo dva dana kasnije, zabilježen je prvi novi slučaj, a situacija je eskalirala u posljednjih par dana.

Tako su danas zabilježena tri nova slučaja, dva u Župi, jedan u Dubrovniku, jučer sedam slučajeva u Dubrovniku, a ovih deset slučajeva i prethodno još jedna osoba, povezani su s jednim događajem – vjenčanjem fudbalera Elvisa Sarića.

U petak 27. juna rekao je sudbonosno “da” svojoj izabranici Ivoni Šimić. Nažalost, nakon svadbe počeli su se pojavljivati brojeni slučajevi COVID-a.

Mladencima je u ovom trenutku zasigurno izuzetno teško i nema prostora za stigmatizaciju koja se počela pojavljivati među Dubrovčanima, jer uistinu ovakav slučaj mogao se dogoditi u bilo kojem trenutku bilo kome, nije potrebno ni vjenčanje ni zabava. Dovoljno je možda samo ući u neku trgovinu, autobus, kafić… – piše Dubrovnikpress.