Evra: Francuska može biti ponosna

Patrice Evra

Iskusni defanzivac francuske reprezentacije Patrice Evra (35) smatra da cijela nacija može biti ponosna na njega i saigrače nakon teške pobjede od 2:1 protiv Rumunije na sinoćnjem otvaranju Evropskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuzi su pred nešto više pod 80.000 gledalaca, od kojih je većina bila domačih navijača, na „Stade de Franceu“ do trijumfa stigla pogotkom Dimitrija Payeta u samom finišu utakmice, u 89. minuti. Prethodno je Olivier Giroud na Payetovu asistenciju pogodio za 1:0 u 59. minuti, ali je ubrzo Rumunija iz penala koji je ralizovao Bogdan Stancu izjednačila.

„Francuska nije odigrala takmičarsku utakmicu dvije godine, pa smo se pribojavali ogleda sa Rumunijom. Bili smo jako stidljivi u prvom poluvremenu, ali moram čestitati i rumunskim igračima. Mnogi su mislili da će biti lako pobijediti ih, ali naš selektor nas je upozoravao da neće biti tako. Prije takmičenja sam govorio da želim da učinimo naše navijače ponosnima na ovaj tim. Mislim da nakon susreta sa Rumunijom mogu biti ponosni na nas“, rekao je Evra za francuske medije.

Francuska je trijumfom nad Rumunijom stigla do važna tri boda na otvaranju nadmetanja u grupi „A“ na EURO 2016 koji se održava u njihovoj zemlji. U narednom kolu „trikolori“ će se 15. juna sastati sa Albanijom na stadionu „Velodrome“ u Marseilleu.