Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropa liga: Remi Lazija i Dynama, Marseille bolji od Athletica

imobile anderson

Marseille, Leipzig i Sporting Lisabon su upisali pobjede u prvim mečevima osmine finala Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

U terminu od 21.05 sati igrale su se četiri utakmice, uključujući i duel italijanskog Lazija i Dynamo Kieva na “Olimpicu” u Rimu, koji je okončan remijem 2:2.

Golove za Lazio su postigli Ciro Immobile u 54., i Felipe Anderson u 62. minuti, dok su strijelci za gostujuću ekipu bili Viktor Tsygankov u 52., i Junior Moraes u 79. minuti.

Marseille je na “Velodromu” slavio protiv Athletic Bilbaa rezultatom 3:1. Golove za domaće su postigli Lucas Ocampos u 1. i 57., i Dimitri Payet u 14. minuti. Pogodak za Atletic Bilbao je postigao Aritz Aduriz iz penala u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

RB Leipzig je na “Red Bull Areni” u Leipzigu savladao Zenit sa 2:1. Strijelci za domaću ekipu su bili Bruma u 56., i Timo Werner u 77. minuti, a za goste Domenico Criscito u 86. minuti igre.

Sporting Lisabon je na stadionu “Jose Alvalade” u Lisabonu savladao Viktoriju Plzen rezultatom 2:0. Pogotke za Sporting su postigli Fredy Montero u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena i Fredy Montero u 49. minuti.

U utakmicama koje su se igrale u terminu od 19.00 sati, Milan je kao domaćin poražen od Arsenala rezultatom 0:2.

Atletico Madrid je na “Wanda Metropolitanu” u Madridu savladao Lokomotiv Moskvu rezultatom 3:0.

CSKA Moskva je na “VEB Areni” u Moskvi doživjela poraz od Olympique Lyona rezultatom 0:1.

Borussia Dortmund je na svome “Signal-Iduna-Parku” u Dortmundu neočekivano poražena od Salzburga rezultatom 1:2.

Uzvratne utakmice se igraju 15. marta.