Evropska liga: U Zrinjskom vjeruju da će izbaciti Shirak

zrinjiski

Uprkos zaostatku od dva gola iz prvog susreta prvog pretkola Evropske lige trener Zrinjskog Vinko Marinović vjeruje kako ima bolju momčad te da u sutrašnjem uzvratu u Mostaru Zrinjski može eliminirati armenski Shirak i proći u drugo pretkolo.

“Očekuje nas težak zadatak i pred nama je teška utakmica s obzirom na poraz 2:0. Bez obzira na to, ja gajim optimizam i nadam se da možemo stići tu prednost. Mi smo izgubili tu prvu utakmicu, ali izgubili smo nekim svojim greškama”, kazao je Marinović na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je najvažnije biti strpljiv i koncentriran, jer jedan gol Shiraka vjerovatno rješava pitanje ko ide dalje.

U odnosu na prvi susret Zrinjski će biti jači za Zakarića, Mešanovića i Radulovića, koji su propustili taj susret.

“Sigurno je da ćemo biti jači za ove igrače koji se vraćaju, ali ono što nam predstavlja problem je to što povratnici nisu u nekoj fizičkoj kondiciji. Svi oni kandidiraju za sastav, a sutra ćemo vidjeti tko će zaigrati”, istaknuo je Marinović.

Napadač Zrinjskog Stevo Nikolić uvjeren je da Zrinjski ima bolju ekipu i da može doći do željenog rezultata.

“Moramo popraviti igru u odnosu na prvu utakmicu, a to neće biti teško s obzirom da je to možda bila i naša najjalovija utakmica, barem otkad sam ja ovdje. Dosta smo puta pokazali karakter pa očekujem da ćemo to i sutra uraditi. Oni će se sigurno zatvoriti i bit će teško, ali mi ne smijemo tražiti izgovore i moramo zabiti ta dva ili tri gola koja će nas odvesti dalje”, kazao je Nikolić.

Utakmica Zrinjski – Shirak igra se u četvrtak u 19:30 sati, na Stadionu pod Bijelim brijegom.