Evropski velikan dolazi na 69. rođendan FK Sarajevo?

aa_picture_20151026_6627253_web

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu 14. novembra ove godine mogao bi gostovati velikan turskog, ali i evropskog fudbala, tim Galatasaraya.

“Postoji mogućnost za odigravanjem prijateljske utakmice između fudbalskih klubova Sarajevo i Galatasaray”, istakli su iz oba kluba.

Ipak, do realizacije odigravanja meča još uvijek je dug put, prvenstveno, jer “crveno-žuti” iz Istanbula imaju još jednu ponudu.

“Ništa još nije konkretizirano. Osim gostovanja u Sarajevu u novembru kod aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine imamo ponudu i turskog drugoligaša Goztepea iz Izmira, koji nas u istom terminu želi ugostiti i sa našim prvim timom odigrati prijateljsku utakmicu. U svakom slučaju bliže bi nam bilo gostovati u Turskoj, u Izmiru. Narednih dana čelnici kluba u saradnji sa stručnim štabom donijet će odluku gdje ćemo igrati test susret 14. novembra”, kazali su iz Galatesaray.

Dino Selimović, direktor FK Sarajevo, naveo je da uprava “bordo” tima pokušava iznaći rješenje da Galatasaray, ipak, dođe na Koševo, kako bi se sportskim spektaklom simbolično obilježio 69. rođendan jednog od najrenomiranijih sportskih kolektiva u BiH.

Inače, dođe li u konačnici do dogovora, utakmica bi se igrala u prvenstvenim pauzama, u terminu odigravanja susreta baraža za EURO 2016, odnosno FIFA terminu za prijateljske mečeve.

Nacionalni tim BiH će 13. novembra igrati prvu utakmicu baraža za EP protiv Irske u Zenici (revanš tri dana kasnije u Dublinu), dok će reprezentacija Turske, koja je osigurala direktan plasman na EURO 2016, istog dana u prijateljskom susretu u Dohi biti gost Katara.