Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fantastična noć na Poljudu: Hajduk i Dinamo podijelili bodove (VIDEO)

hajduk_dinamo

Gotovo nevjerovatne stvari su se desile večeras na splitskom stadionu Poljud, gdje je Hajduk ugostio Dinamo iz Zagreba u 13. kolu Hrvatske nogometne lige. Vječiti hrvatski rivali su na kraju podijelili bodove, a rezultat je bio 2:2. Hajduk je vodio 1:0 sve do pred kraj utakmice, no onda je primio dva gola za dva minuta. Domaćini su kroz nekoliko minuta uspjeli izjednačiti na 2:2, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Utakmica na Poljudu je, prema podacima oficijelnog spikera, počela pred skoro 25 hiljada navijača.

Visok tempo obilježio je prvih 15 minuta susreta na Poljudu, ipak vidna je bila kvalitetnija igra domaćina. Hajduk je prvu ozbiljnu prijetnju gostima uputio u 17. minuti, kada je Toma Bašić iz slobodnjaka pogodio prečku.

Zagrepčani na to nisu ostali dužni, te je alžirski reprezentativac Soudani u 31. minutu imao priliku da goste dovede u vodstvo. Međutim, Hajduk je imao sreće, nakon što se Soudanijeva lopta odbila od stativu.

Nekoliko uzastopnih prilika Hajduka u nastavku. Krunu na dominaciju Hajduka u prvom poluvremenu stavio je Ante Erceg savladavši golmana gostiju Dominika Livakovića u 38. minuti. “Bili” odlaze na odmor s vodstvom od 1:0.

Gol u prvom poluvremenu kao da je uspavao domaćine u drugom dijelu utakmice. Dosta konkretnija igra i prilike gostiju. Radi bakljade na tribinama utakmica je nakratko i prekidana. Sjajnu priliku u 76. minutu imalo je Dani Olmo iz Dinama, ali se rezultat tada nije promijenio.

https://www.youtube.com/watch?v=t2enn9tj0D0

U finišu utakmice samo se čekalo kada će pritisak Dinama uroditi plodom i to se i desilo. Filip Benković postiže glavom izjednačujući pogodak u 89. minutu. Ipak, pravi šok za Splićane uslijedio je minutu kasnije, kada je Angelo Henriquez po drugi put zatresao mrežu domaćih, i Dinamo doveo u vodstvo od 2:1.

I kada su zasiguno mnogi kazali da više ne može biti iznenađenja na utakmici, sudac Tihomir Pejin pokazuje na bijelu tačku, penal za Hajduk. Ante Erceg postiže drugi pogodak na utakmici i izjednačava rezultat na 2:2. Bio je to konačan rezultat fantastičnog derbija na Poljudu.

Na tabeli HNL prvi je Dinamo sa 31 bodom, šest više od Rijeke koja ima i utakmicu manje. Hajduk je treći sa 24 boda.