Fudbal

neće u Alžir

Faruk Hadžibegić odbio mjesečnu platu od 20.000 eura

12/04/2021
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U bogatoj trenerskoj karijeri, Sarajlija sa francuskom adresom, sa klupe je vodio brojne klubove u Turske, Francuske i Španije

Faruk Hadžibegić proslavljeni bh. fudbalski stručnjak odbio je ponudu za trenerski angažman u Alžiru, koja je podrazumjevala i neto mjesečnu platu u visini od 20.000 eura, javljaju Nezavisne novine.

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je posljednji angažman imao prošle godine na klupi reprezentacije Crne Gore danas je obavio razgovore sa čelnicima afričkog kluba MC Alžir.

“Moj kontakt sa klubom Alžir traje već godinama. Ovo nije prvi put da razgovaramo o mogućem poslu. Danas sam razgovarao sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba i nisam mogao prihvatiti ni finasijske, ni uslove oko dužine trajanja ugovora”, rekao je Hadžibegić.

Zapravo je ponuda o trajanju ugovora od 18 mjeseci bila kamen spoticanja.

“Klub se kvalifikovao u Ligu šampiona Azije i očekivao sam da imaju veće ambicije. Nije logično da na pola puta ističe ugovor. Moj uslov je bio dvije godine, plus mogućnost produženja na još jednu”, objasnio je Hadžibegić.

U bogatoj trenerskoj karijeri, Sarajlija sa francuskom adresom, sa klupe je vodio brojne klubove u Turske, Francuske i Španije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.