Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razlika prvog i posljednjeg kao između prvog i drugog u Bundesligi

52df0abdbf

Jasmin Fejzić je u prošlom kolu Cvajte zaključao svoj gol, te s ukupno devet odbrana dao značajan doprinos u osvajanju boda na gostovanju kod St. Paulija. Bio je to ukupno deveti ligaški meč na kojem je mrežu sačuvao netaknutom, što ga i ove sezone svrstava među najbolje golmane u Cvajti. Ipak, statistikom se ne opterećuje, a kaže da ga ona čak i ne interesuje.

– Rijetko pogledam i tabelu, a statistiku nikako. Dobiješ neku satisfakciju to je lijepa stvar, ali suštinski i obična glupost. Sve što se uspije je zasluga tima, a ne pojedinca, rekao je, komentarišući potom ujednačenost kvaliteta timova u 2. Bundesligi.

– U najjačem rangu razlika vodećeg Bayerna i drugoplasiranog Schalkea je 20 bodova. U Cvajti je tolika razlika između prvoplasiranog i kluba iz zone ispadanja. Brutalno je teška liga ove sezone, a ko ne shvati da je tako i ne prihvati borbu na svakoj utakmici, neće daleko dospjeti. Znamo da sa svima možemo, pa se tako od početka i nosimo, dodao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine.