Ferdinand otkrio: Ruud je tukao Ronalda, zato je i napustio United

Ronaldo Ruud

Nova biografija o Cristianu Ronaldu otkriva napet odnos Portugalca s Ruudom van Nistelrooyom dok su igrali u Manchester Unitedu.

[yuzo_related]

Ronaldo je kao 17-godišnjak stigao u United iz Sportinga, te u međuvremenu postao najbolji fudbaler svijeta.

“Svi smo vidjeli kakav je velik potencijal imao. Prvo što je htio je da se zabavlja, ali mi smo željeli da pobjeđujemo. Znali smo da s njim u timu to možemo samo ako imamo gotov proizvod. Ubili smo zabavu u njemu kako bismo došli do cilja, golova i asistencija”, rekao je Rio Ferdinand.

Ferdinand je istakao da su svi igrači nagovarali menadžera Alexa Fergusona da dovede 17-godišnjeg Ronalda nakon prijateljskog meča sa Sportingom, kada je mladi Portugalac izludio Johna O`Sheu.

Sjajni štoper je otkrio i da je došlo do fizičkog obračuna sa Ruudom van Nistelrooyom, koji je bio nezadovoljan stilom igre mladog Portugalca.

“Ne mogu igrati s ovim čovjekom. Ne zna ni ubaciti loptu, ne mogu utrčavati ako neće ubaciti”, rekao je svojevremeno Van Nistelrooy, a Rio Ferdinand je otkrio:

“Imali su nekoliko svađa. Van Nistelrooy ga je jednom udario, a onda sam udario Ruuda kako bih zaštitio Ronalda da bi Ruud šakom zamahnuo na mene i promašio.”

Ronaldo je tokom šest sezona na Old Traffordu postigao 118 golova na 292 utakmice, 2009. je prešao u Real Madrid za rekordnih 95 miliona eura, a za “kraljevski klub” je dao 326 golova na 314 utakmica.