Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman Galatasaraya

Fernando Muslera zbog teške povrede van terena do kraja godine

Fernando Muslera2

U prvom meču nakon pauze izazvane pandemijom COVID-19, povrede su pretrpjela dvojica fudbalera turskog prvaka Galatasaraya i to golman Muslera i napadač Andore

Golman Galatasaraya Fernando Muslera zbog teške povrede će sa fudbalskog terena odsustvovati najmanje šest mjeseci, a na sinoćnjem meču Super lige povrijedio se i Galatasarayev napadač Florin Andore, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvom meču nakon pauze izazvane pandemijom COVID-19 aktuelni turski prvak Galatasaray sinoć je poražen rezultatom 2:0 na gostovanju kod Rizespora.

Pored gubitka dragocjenih bodova u utrci za prvaka Turske, Galatasaray sinoćnji meč neće pamtiti po dobru i zbog težih povreda dvojice važnih igrača.

Urugvajski golman Fernando Muslera u jednom od duela sa protivničkim igračima je zadobio dvostruki lom noge i već danas bi trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Iz kluba je saopćeno da se Muslera osjeća dobro, ali da će van terena ostati najmanje šest mjeseci.

I rumunski golgeter Andore je sinoć zadobio povredu koljena desne noge, a dodatne pretrage će pokazati koliko je ta povreda ozbiljna.

Nakon 27 odigranih kola, Galatasaray se nalazi na trećem mjestu na tabeli turske Super lige sa 50 sakupljenih bodova, a za vodećim Trabzonsporom i Basaksehirom zaostaje šest bodova.