bizarna situacija

FIFA izbacuje reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva jer im je igrač nastupao s lažnim pasošem?

ekvador

Čileanci tvrde, a sad navodno imaju i dokaze, da je Byron Castillo u kvalifikacijama za SP igrao za Ekvador s lažnim pasošem

Meksička televizija Azteca Deportes objavila je kasno sinoć, pozivajući se na advokata čileanskog nogometnog saveza, da je FIFA odlučila da će Ekvador biti izbačen s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Problem je navodno u pasošu jednog igrača Ekvadora, a konačna odluka bit će objavljena u petak.

Tu vijest prenijeli su neki južnoamerički mediji, a advokat Eduardo Carlezzo rekao je za Azteca Deportes da je siguran da će odluka ići u korist čileanskom savezu. Naime, Čileanci tvrde, a sad navodno imaju i dokaze, da je Byron Castillo u kvalifikacijama za SP igrao za Ekvador s lažnim pasošem.

Lažirao dokumente

Carlezzo tvrdi da je Castillo uz pomoć ekvadorskih civilnih vlasti i tamošnjeg nogometnog saveza lažirao sve dokumente i da zapravo uopće nije Ekvadorac. Carlezzo tvrdi da je rođen u Kolumbiji, da u ekvadorskim registrima uopće nema njegovih otisaka prstiju te da nije smio igrati za Ekvador.

“Roditelji Byrona Castilla su rođeni u Tumacu u Kolumbiji, Byron je rođen u Tumacu i tamo je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima ikakve veze s Ekvadorom i dokazi su vrlo jasni”, rekao je Carlezzo, koji zastupa čileanski nogometni savez.

Azteca Deportes piše da je FIFA odluku već praktički donijela i da će Ekvador biti izbačen sa Svjetskog prvenstva, odnosno da će se utakmice u kojima je nastupio registrirati rezultatom 3:0 za protivnike.