Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

engleska

Finale FA kupa zakazano za 1. august

fa-800-cup-plinth-wembley

FA je danas objavio nove termine odigravanja utakmica u najstarijem fudbalskom takmičenju na svijetu, nakon što je bilo suspendovano zbog globalne pandemije novog koronavirusa

Fudbalski savez Engleske (FA) u petak je objavio da će se finale FA kupa ove godine igrati u subotu 1. augusta, prenosi Anadolu Agency (AA).

FA je danas objavio nove termine odigravanja utakmica u najstarijem fudbalskom takmičenju na svijetu, nakon što je bilo suspendovano zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

Tako će se četvrtfinalni dueli FA kupa igrati 27. i 28. juna, dok su polufinalni na programu 18. i 19. jula. Veliko finale zakazano za 1. august.

Mark Bullingham, izvršni direktor FA-a rekao je da datumi zavise o svim sigurnosnim mjerama koje je potrebno ispuniti, a da mjesta i termini početka utakmica tek treba da budu potvrđeni.

Dan ranije Engleska fudbalska liga (EFL) donijela je odluku da se Premier liga nastavi 17. juna uz nadu da će uspjeti odigrati svih 92 utakmica koliko ih je ostalo do kraja sezone.

“Zdravlje i dobrobit igrača, osoblja i navijača ostaje naš prioritet. FA kup je sastavni dio engleskog fudbalskog kalendara gotovo 150 godina. Zahvaljujemo se Izvršnom odboru i klubovima Premier lige na podršci u zakazivanju termina odigravanja preostalih utakmica tokom ovog neviđenog vremena“, kazao je Bullingham za britanske medije.

Žrijeb četvrtfinala FA kupa održan je 9. marta, a sastaće se: Leicester City – Chelsea, Newcastle United – Manchester City, Sheffield United – Arsenal i Norwich City – Manchester United.