Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

polufinale fa cup-a

Guardiola poludio nakon pobjede protiv Chelseaja: Ovo je nedopustivo

guardiola fa cup
FOTO: Screenshot

City će u finalu FA kupa 25. maja igrati protiv pobjednika polufinala između Manchester Uniteda i Coventry Cityja

Pep Guardiola je bijesnim ispadom nakon utakmice Cityja i Chelseaja (1:0) u polufinalu FA kupa zasjenio samu utakmicu. Trener Cityja i inače je ogorčen gustim rasporedom i premalim razmakom među utakmicama, ali sada je poludio u nevjerici što samo tri dana nakon produžetaka i penala u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Reala mora igrati polufinale kupa.

Na travnjaku Wembleyja je poslije meča ovako govorio okružen legendama Garyjem Linekerom, Alanom Shearerom, Frankom Lampardom. S njima je bio i Micah Richards. Bivši igrači engleskih klubova sada su televizijski komentatori, ali komentar je ovaj put bio samo Pepov:

“Neprihvatljivo… Nenormalno… Zašto?!”

“Danas je bilo neprihvatljivo igrati. Neprihvatljivo. Nenormalno. Za zdravlje igrača. Nakon 120 minuta protiv Reala… Ovo je nedopustivo. Ne razumijem kako smo preživjeli danas. Ništa se neće promijeniti. Ništa. Zašto smo morali igrati danas, a ne sutra kada Chelsea, Manchester United i Coventry ne igraju sredinom sedmice? Zašto? Recite mi zašto, objasnite mi. Ne razumijem zašto nam nisu dali dan odmora više za ovu utakmicu”, sipao je Guardiola.

“Nedopustivo je da igramo odmah nakon šake u glavu”

“Poraz od Reala je bio kao udarac šakom u glavu i zato je nedopustivo da moramo igrati danas. Manchester United i Coventry nisu u Ligi prvaka, a njihovo polufinale igraju dan nakon nas. Pa u pitanju je zdravlje igrača! Reći ćete mi da je to zbog TV prenosa. Ne, ljudi, ja ovo govorim zbog zdravlja igrača, ne možemo to prihvatiti. Ovi igrači su legende. Legende. Nije mi jasno kako su danas preživjeli. Kapa do poda. Volimo igrati nogomet, volimo ovaj sport, ali ovo je previše za zdravlje igrača.” 

City je u srijedu ispao od Reala u četvrtfinalu Lige prvaka nakon jedanaesteraca. City će u finalu FA kupa 25. maja igrati protiv pobjednika polufinala između Manchester Uniteda i Coventry Cityja, koji je na programu u nedjelju. Ako United prođe, u finalu će se kao i prošle godine igrati mančesterski derbi.