Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sudar titana

Finale prije finala: Kvote u Meridianu EKSPLODIRALE!

710x380px-Barcelona—Bayern-M-DM

Ko nastavlja svoj put ka tituli Lige šampiona, a ko to pakuje kofere?

Revanši osmine Lige prvaka su završeni, svi četvrtfinalisti u poznati i sad spektakl fudbala počinje. Jedna od sigurno nauzbudljivijih utakmica, i definitivno prava fudbalska poslastica, je sigurno meč između Barcelone i Bayern Minhena.

Na stadionu Benfice, večeras u Lisabonu, od 21.00h, imaćemo priliku da gledamo možda i finale prije finala.

Klub iz Njemačke je sa opravdanjem dokazao da je ove godine sigurno jedan od glavnih pretendenata za osvajanje pehara ovog prestižnog takmičenja. U obje utakmice osmine Lige prvaka, dominirao je protiv Chelseaja. U prvoj utakmici u Londonu sa rezultatom 3:0, da bi u minhenskom revanšu to i potvrdio sa bombastičnih 4:1. Robert Lewandowski je u oba ova meča postigao pogodak, te tako zacementirao sudbinu Engleza.

Sa druge strane Barcelona je u četvrtfinale došla kao bolja iz meča sa Napolijem. Ukupni rezultat dvomeča je 4:2. U prvoj utakmici Katalonci su na gostovanju u Italiji remizirali, i na kraju semafor je pokazao 1:1. Zato, u revanš utakmici na domaćem terenu su definitivno bili bolji, što su i dokazali pobjedom od 3:1. Messi je kao i uvijek dominirao, fantastičnim driblingom, padom i golom sa zemlje, je po ko zna koji put dokazao da je što se ove igre tiče, jednostavno mađioničar.

Zanimljiv podatak je, da su samo u Ligi prvaka, Barcelona i Bayern odigrali ukupno 8 mečeva. Njemci su trijumfovali na 5 utakmica, dok Barca na samo dvije utakmice. Jedan samo remi.

Ono što nam sigurno garantuje dobru utakmicu, je broj golova na ovim susretima. Postignuto je ukupno 25 golova, od čeka je 11 upisano Baayrnu, a 14 Barceloni.

Podsjetimo se se samo kako je prije 11 godina Barcelona u sezoni 2008/2009, Barca deklasirala Bayern u četvrtfinalu, rezultatom 5:1, da bi na kraju sezone podigla i pehar.

A, šta nam to kaže statistika? Kakve su prognoze večerašnjeg sukoba giganata najpopularnije igre na svijetu? Šansa da Barca pobjedi prognozirana je sa 27%, dok je Bayern taj koji nosi ulogu favorita, te je prognoziran sa 48%. Šansa da na kraju 90. minuta semafor pokaže neriješen rezultat, takođe nije zanemarena, te iznosi 25%. Takođe i kladionica blagu prednost daje Bavarcima te ih tipuje sa 2.00, dok je ekipa iz Katalonije određena sa 3.50.

Dokaži da si vrhunski poznavalac najpopularnije sporedne stvari na svijetu. Ovo je utakmica koja pravi provjeru. Zato je Meridian i pripremio preko 1.300 opcija za klađenje, za ovu utakmicu. A, ako, i samo ako, do sad iz neobjašnjivog razloga nisi registrovan na meridianbet.ba, čeka te fenomenalni bonus od 10 KM dobrodošlice.

Sad je stvarno savršena prilika, da napuniš svoj novčanik, i da ti ovo vrelo ljeto uz Ligu prvaka kao nikad do sad, bude najuzbudljivije ikad! Meridian- ipak više od igre!