SHOWbuzz

"Le Chef"

Russell Crowe donirao novac za obnovu restorana oštećenog u eksploziji u Bejrutu

14/08/2020

Glumac Crowe se pridružio kampanji prikupljanja novca za spašavanje restorana "Le Chef", prepoznatljivom po tradicionalnoj libanonskoj kuhinji, a izjavio je kako je ovakav korak napravio u znak sjećanja na slavnog kuhara, pisca i televizijskog voditelja Anthonyja Bourdaina, koji je preminuo 2018. godine

Oskarom nagrađeni australski glumac Russell Crowe donirao je novac za spašavanje restorana “Le Chef” u Bejrutu, jednog od simbola grada koji je oštećen u nedavnoj razornoj eksploziji, javlja Anadolu Agency (AA).

Eksplozija koja je prošle sedmice potresla Bejrut oštetila je značajan broj objekata. U četvrti Cimmeyze, koja se nalazi u neposrednoj bliziji luke Bejrut, u potpunosti su uništeni brojni kafići, resotrani, historijske znamenitosti.

Tu se nalazio skromni ali poznati restoran “Le Chef”, prepoznatljiv po tradicionalnoj libanonskoj kuhinji, koji je također skoro potpuno uništen.
Glumac Crowe se pridružio pokrenutoj kampanji prikupljanja novca za spašavanje ovog restorana, a to je potvrdio na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama.

Naveo je kako je ovakav korak napravio u znak sjećanja na slavnog kuhara, pisca i televizijskog voditelja Anthonyja Bourdaina, koji je preminuo 2018. godine.

“Da je u životu učinio bi isto”, rekao je Corwe, uputivši želju da se porušeni restoran ponovo obnovi i počne s radom.
Dvije snažne eksplozije su prošle sedmice potresle luku Bejrut, nakon što je došlo do požara u skladištu u kojem je neuslovno bilo uskladišteno 2.750 tona amonijev nitrata. Najmanje 177 osoba je poginulo, traga se za još najmanje 30, a povrijeđeno je oko 6.000 osoba. Pretpostavke su da je usljed eksplozije oko 300.000 ostalo je bez krova nad glavom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.