Globus

krizni štab

Za ulazak u Srbiju od sutra obvezan PCR test star do 48 sati, za BiH ta odluka ne važi

14/08/2020
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Odluka se odnosi na Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju

Državljani Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Sjeverne Makedonije morat će od subote 15. augusta za ulazak na teritoriju Srbije posjedovati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, odlučio je u petak Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti covid-19 srbijanske vlade.

Odluka se odnosi na Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, a važnost testa se računa 48 sati od dana kad je referentni laboratorij izdao nalaz, objasnila je za Radio-televiziju Srbije (RTS) članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević.

Štab je odlučio da prestaju vrijediti restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, a sve mjere stupaju na snagu u subotu 15. augusta i vrijedit će do promjene epidemiološke situacije.

Te mjere se, kako je navela Kisić Tepavčević, “u ovom trenutku” ne odnose na državljane Srbije koji dolaze iz tih zemalja.

Ona je za RTS objasnila kako je odluka donesena na temelju procjene aktualne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se bilježi posljednjih dana.

Ona je istaknula da se u Srbiji posljednjih dana epidemiološka slika mijenja na bolje, a bolnice postupno izlaze iz covid sustava.

Želimo stabilnu epidemiološku situaciju jer nam slijedi i polazak u škole, slijedi sezona respiratornih infekcija i želimo smanjiti unos potencijalnih prijenosnika zaraze u našu zemlju, rekla je Kisić, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.