Fudbal

trener želje

Osim pred meč sa Slobodom: Igramo protiv motiviranog protivnika

14/08/2020

Trener Amar Osim ističe da ih očekuje meč s motivisanim protivnikom koji je nakon prve pobjede dobio malo samopouzdanja i s manje pritiska dočekuje sutrašnji meč

Fudbaleri Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su u Lukavac gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg prvenstvenog susreta s ekipom Slobode.

Nakon tri pobjede u prva tri kola Premijer lige BiH Željezničar će u subotu odmjeriti će snage s domaćom Slobodom koja ima po jednu pobjedu, remi i poraz nakon tri kola.

Trener Amar Osim ističe da ih očekuje meč s motivisanim protivnikom koji je nakon prve pobjede dobio malo samopouzdanja i s manje pritiska dočekuje sutrašnji meč.

– Svaka utakmica ima neku svoju posebnu priču, pa tako i ova. Imali smo do sada tri utakmice s tri kompletno različita konteksta i sva tri smo srećom ili znanjem uspješno apsolvirali. Sloboda će biti četvrta priča zbog svega, mislim na protivnika, na teren, na situaciju na tabeli i mi ćemo morati još jednom se prilagoditi nečemu novom. Znamo šta nas očekuje na terenu. Igramo već treću utakmicu u sedam, osam dana što nije neki napor, ali se svaki put treba skoncentrisati i privikavati na sve uslove. Vidjet ćemo koliko ćemo biti u stanju za to da protiv motiviranog protivnika koji je ostvario pobjedu, a ne pobjeđuju baš često u posljednje vrijeme. Dobili su malo samopouzdanja, imaju malo komotniju situaciju, igrat će s manje pritiska i vidjet ćemo hoćemo li se moći prilagoditi protiv takvog protivnika koji će biti miran i motiviran zbog situacije nakon zadnje pobjede – kazao je Osim.

Odbrambeni igrač Željezničara Eldar Šehić isitče da ekipu očekuje teško gostovanje.

– Sloboda je u tri kola pokazala da će biti respektabilna ekipa u ovoj sezoni i tako ćemo se mi postaviti sutra. Mi želimo da nastavimo s dobrim igrama i da ostanemo na mjestu na tabeli na kojem smo i sada. Mi smo na zavidnom što se tiče raspoloženja i jedva čekamo sutrašnju utakmicu da to potvrdimo – rekao je Šehić.

Susret između Slobode i Željezničara igra se u subotu na Tušnju od 19 sati uz direktan prijenos na Areni Sport 1. Glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice, pomoćnici su Sreten Udovičić i Mirza Demir, a četvrti sudija je Ermin Sivac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.