Fudbal

Odluka vijeća

FK Sarajevo dobio na korištenje stadion Koševo

27/04/2021

Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo se na kraju sjednice zahvalila načelniku Mandiću i vijećnicim

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“. Za ovu odluku je glasalo svih 27 prisutnih vijećnika.

Prije navedene odluke Vijeće je usvojilo i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke Općinskog vijeća od 29.07.2020. godine (o dodjeli na upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo su zahvalili svim vijećnicima na podršci ovoj, kako su mnogi tokom sjednice kazali, historijskoj odluci za Općinu, ali prije svega FK Sarajevo i sve navijače ovog kluba.

Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo se na kraju sjednice zahvalila načelniku Mandiću i vijećnicima, te dodala da će stadion „Asim Ferhatović Hase“ u narednom periodu biti stadion na kojem će se moći igrati najveće evropske utakmice.

kako je objavljeno na stranici ovog kluba, stadion je i zvanično pripao Fudbalskom klubu Sarajevo narednih 30, odnosno 45 godina.

Ugovor o zakupu između Općine Centar i FK Sarajevo bit će potpisan u subotu 1. maja na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase prije odigravanja gradskog derbija.

Kako je ranije najavljeno, FK Sarajevo će u narednim danima transparentno predstaviti detalje i stavke ugovora svim navijačima i široj javnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.