Crna hronika

Po nalogu Tužilaštva USK

SIPA uhapsila inspektora MUP-a USK, pronađena veća količina droge

27/04/2021

U prethodnom periodu vršene su istražne radnje temeljem kojih je dokumentovano da se ovaj istražitelj bavi distribucijom narkotičkih sredstava

Pripadnici SIPA-e danas su po nalogu Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona uhapsili inspektora u Sektoru kriminalističke policije USK-a zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako piše portal Federalna.ba, inspektor A. K. je radio na poslovima samostalnog istražitelja u Odsjeku za sprečavanje zloupotrebe droga i trgovine ljudima Policije Unsko-sanskog kantona. U današnjoj akciji kod njega je pronađena veća količina opojne droge.

– U prethodnom periodu vršene su istražne radnje temeljem kojih je dokumentovano da se ovaj istražitelj bavi distribucijom narkotičkih sredstava. Prilikom pretresa pronađena je veća količina narkotika. Nakon krim-obrade osumnjičeni će biti predat u prostorije Tužilaštva kada će postupajući tužilac podnijeti zahtjev za određivanje pritvora – izjavila je Senka Delić, viši stručni suradnik u Tužiteljstvu USK-a.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.