BiH

Objavila na Facebooku

Ministrica pravde i uprave u Vladi KS Lejla Brčić podnijela ostavku

27/04/2021

Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu, napisala je Brčić

Ministrica pravde i uprave u Vladi Kantona Sarajevo Lejla Brčić podnijela ostavku ostavku na tu funkciju. Ovu odluku objavila je na svom Facebook profilu.

“Danas je napravljen još jedan veliki iskorak u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i Skupština KS je usvojila nacrt Zakona o zabrani nepotizma i sprječavanju stranačkog zapošljavanja! Sigurna sam da će u toku trajanja javne rasprave sasvim sigurno zakon biti unaprijeđen i da ćemo u konačnici imati propis koji će doprinijeti jačanju javne uprave i vraćanju povjerenja javnosti u javnu službu. Ponosna sam na Vladu i na vrijedne službenike Ministarstva pravde i uprave koji su iznijeli ovaj proces. Hvala zastupnicima i zastupnicama koji su podržali nacrt!

Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS. Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira. Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam! Ostajem aktivna u Našoj stranci”, napisala je Brčić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.