Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo osiguralo pet jakih pripremnih utakmica u Sloveniji

balic-hurtic-ihtijarevic

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo, njih 28, sutra (5. juna) putuju na pripreme u Sloven Gradec u Sloveniju, gdje će odigrati pet test utakmica sa izuzetno jakim protivnicima.

Ekipa trenera Almira Hurtića 7. jula snage će odmjeriti sa Zagrebom, dva dana kasnije igrat će protiv Maribora. Desetog dana u ovom mjestu protivnik „bordo“ tima bit će Spartak iz Moskve, a 12. Krasnodar. Pripreme u Sloveniji tim sa Koševa zaključit će utakmicom 15. jula sa Al Ahlijem.

„Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema, odnosom, radom i disciplinom igrača. Nema ni povrijeđenih, tek njih dvojica, trojica lakše, ali od sutra će svi biti u punom trenažnom procesu. I mladi su dobili priliku da se dokazuju, vodimo neke na pripreme u Sloveniju, pa ćemo vidjeti ko ima kvalitet da ostane u ekipi“, istakao je Hurtić, te kako javlja Anadolu Agency (AA), dodao:

„Imam raznovrsniju i kvalitetniju ekipu nego prošle sezone. Vjerujem da će i pojačanja pokazati da su pojačanja za FK Sarajevo u narednoj sezoni“.

Faruk Ihtijarević, šef skauting službe FK Sarajevo naglasio je da je što se tiče dolazaka igrača prelazni rok za „bordo-bijele“ završen, ali da postoji mogućnost da neko ode iz kluba.

„Ukoliko za nekog od naših igrača dođe ponuda koja će sve zadovoljiti doći će do realizacije transfera“, kazao je Ihtijarević.

hurtic

Hurtić je potom istakao da po svaku cijenu ne žele prodavati igrače i da priželjkuje da u timu ostanu i dva ponajbolja fudbalera reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević, ali i najbolji strijelac Premijer lige u prošloj sezoni Leon Benko, koji je izrazio želju za odlaskom.

Jedan od igrača koji su ovog ljeta stigli u Sarajevo je i Saša Balić. Kaže da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, koje su „već u ritmu i na najvišem nivou“.

Ekspedicija FK Sarajevo sa priprema iz Slovenije vratit će se 16. jula. U prvom kolu Premijer lige BiH u vječitom derbiju 23. jula na stadionu „Grbavica“ bit će gosti gradskog rivala Željezničara.