Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi dio sezone

FK Sarajevo počinje pripreme 13. januara

cosic fk sarajevo333

Tokom priprema ekipa tim će odigrati nekoliko kontrolnih prijateljskih utakmica

Fudbalski klub Sarajevo pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH počinje 13. januara.

Nakon prozivke igrača u Sarajevu će biti obavljeni ljekarski pregledi. Prvi dio priprema bit će se održan u Ljubuškom, od 18. do 24. januara, a početkom februara ekipa će najvjerovatnije otputovati u Tursku, gdje će boraviti od 1. do 14. februara.

Tokom priprema ekipa tim će odigrati nekoliko kontrolnih prijateljskih utakmica, a još uvijek nisu poznata imena protivnika.

Prvi dio sezone nogometaši Sarajeva okončali su na liderskoj poziciji, s pet bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka Zrinjskog, te gotovo nedostižnih 13, odnosno 15 bodova u odnosu na trećeplasirani Široki Brijeg i Željezničar na četvrtom mjestu. Sjajnu formu u polusezoni ekipa trenera Husrefa Musemića potvrdila je i nastupima u Kupu BiH u kojem se plasirala u četvrtfinale.

Dženis Ćosić, prvi asistent trenera Musemića, prvi dio sezone ocijenio je kao izuzetno uspješan.

– Osvajanjem jesenje titule možemo biti zadovoljni, isto tako prezimit ćemo u Kupu i sigurno da nam ambicije ostaju visoke. S obzirom na to da imamo takvu poziciju nadamo se najboljem na kraju – kazao je Ćosić u nedavnom intervjuu za Fenu.

Osim produženja ugovora Amara Rahmanovića, do juna 2021., iz “bordo” kluba za sada nema službenih informacija o dolasku pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Po Ćosićevim riječima, prvenstveni cilj stručnog štaba i ljudi koji rade na tom planu, je da se zadrži postojeći igrački kadar, odnosno okosnica kluba.

– Za dovođenje eventualnih pojačanja možda bi prioritet bio dva igrača, po jedan u zadnjoj i veznoj liniji. To bi u ovom trenutku bilo dovoljno, ukoliko niko od sadašnjih igrača ne napusti klub – kazao je Ćosić.

Iako ekipa Sarajeva čvrsto stoji na liderskoj poziciji u odnosu na konkurente, u klubu su svjesni da u nastavku prvenstva još ništa nije gotovo.

– Najveća poruka nama u stručnom štabu i igračima je da smo uradili puno posla, ali to u suštini ne mora da znači da smo išta uradili, ako jesenju titulu ne ovjerimo konačnom titulom. Naše ambicije ostaju jako velike, i u prvenstvu i u Kupu očekujemo sve najbolje. Mi ćemo sve uraditi da navijače obradujemo s jednom, a po mogućnosti s obje titule – zaključio je Ćosić.