Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tehnički sponzor

FK Sarajevo predstavio nove dresove, proizvodit će ih italijanska kompanija Errea

sarajevo-errea

Sarajevo je prvi tim na Balkanu koji će nositi Errea dresove

Fudbalski klub Sarajevo predstavio je na konferenciji za medije nove dresove i novog tehničkog sponzora, italijansku kompaniju ‘Errea’.

Ispred FK Sarajevo medijima se obratio predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum.

“Zadovoljstvo mi je biti ovdje, prilikom predstavljanja novog tehničkog sponzora. Errea je renomirani italijanski brend koji oprema klubove širom Evrope. Izuzetno mi je drago što smo našli partnera koji nam je omogućio da sami sebi, prvi put, dizajniramo dresove. Do sada smo imali kataloške dresove, a sa Erreom smo se direktno čuli u Italiji i nismo morali imati posrednika. Želio bih da kažem da FK Sarajevo i Errea imaju posebnu vezu. Mi smo sklopili partnerstvo 1994. godine, u teškom periodu za državu i FK Sarajevo”, rekao je Kasum i nastavio:

“Izuzetno smo zadovoljni dresovima i igrači su zadovoljni. Želim se kompaniji zahvaliti jer su nam izašli u susret. Svi smo svjesni da prolazimo težak period, ali veza sa 1994. godinom postoji i u tom smislu. Nadam se da će i sada biti takva situacija, da ćemo zajedno sa Erreom napredovati”.

Carlo Stronati, tehnički menadžer kompanije Errea, predstavio je dresove i šta detalji na njima znače.

“Vrlo važna noć za Erreu i FK Sarajevo. To je prvi tim na Balkanu koji će nositi Errea dresove. Tu smo da predstavimo uniforme koje će nositi igrači Sarajeva”.

Carlo je predstavio dresove i pokazao kolika je povezanost između Sarajeva i Erree, odnosno Italije. Tu je napomenuo i simbol ‘Vijećnice’ na dresu, a upravo je ona bila u bojama Italije tokom pandemije korona virusa kada su se na Apeninima žestoko borili protiv pandemije.