Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo protiv Atalante u direktnom TV prijenosu

fk-sarajevo-protiv-atalante-u-direktnom-tv-prenosu

Fudbaleri FK Sarajevo večeras igraju prvu utakmicu 2. pretkola Evropa lige protiv Atalante na stadionu Mapei u Reggio Emiliji. Sarajevo je u 1. pretkolu savladalo armenski FC Banants sa ukupnih 5-1 u dvije utakmice dok je Atalanta bila slobodna u 1. pretkolu i utakmica protiv FK Sarajevo biće im prva zvanična u novoj sezoni.

Baš kao i prošle sezone, Atalanta svoje utakmice u okviru Evropa lige ne može igrati na stadionu u Bergamu koji ne ispunjava uslove za Evropa ligu pa se zbog toga utakmica igra u skoro 200 kilometara udaljenoj Reggio Emiliji, na Mapei stadionu na kome svoje utakmice u Serie A igra ekipa Sassuola.

FK Sarajevo u utakmicu ulazi sa velikim respektom za protivnika koji je u prošloj sezoni igrao sjajno u Evropskoj ligi i prvenstvu gdje su završili na sedmoj poziciji ali i sa velikom vjerom da igrači koji istrče na travnjak Mapei stadiona mogu odgirati kvalitetnu utakmicu i ostvariti dobar rezultat uoči revanša za sedam dana.

Utakmica Atalanta BC – FK Sarajevo igra se na Mapei stadionu u Reggio Emiliji u četvrtak 26.7. sa početkom od 20:30 sati uz direktan prijenos na Arena sport 3 kanalu.