Veliko iznenađenje

Budućnost šokirala Astanu i zakazala duel sa Sarajevom u kvalifikacijama za Ligu Evrope

fk-sarajevo

Veliko iznenađenje u Kazahstanu!

Fudbalski klub Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu igrat će protiv podgodičke Budućnosti, nakon što je crnogorski prvak šokirao kazahstansku Astanu na gostujućem terenu.

Prvak Bosne i Hercegovine čekao je ishod utakmice Astana – Budućnost kako bi saznao s kim će se naredni četvrtak boriti za ulazak u play off za Ligu Evrope.

U meču bez pretjerane ljepote na kraju su slavili Crnogorci, a za to im je bio dovoljan jedan pogodak.

Gosti iz Crne Gore od samog početka pokazali su da nisu došli s bijelom zastavom, a u 25. minuti stigli su do vodstva preko Vasilija Terzića nakon sjajnog centaršuta kapitena Petra Grbića.

Iako su domaći u drugom poluvremenu krenuli agresivnije, nisu pokazali dovoljno inicijative, a jedine prilike pravio je hrvatski fudbaler Marin Tomasov nakon ulaska u igru.

U taboru tima sa Koševa svakako mogu biti zadovoljni rezultatom ovog meča.

Podsjetimo, Astana je u ovom meču bila veliki favorit, a prethodnih sezona nije im strano bilo igrati i grupne faze evropskih takmičenja.

O tome možda najbolje govori i razlika u cijenama ekipa – po Transfermarktu, šampion Kazahstana vrijedi 20 miliona eura, dok prvak Crne Gore vrijedi nešto manje od tri i po miliona eura.

Prošle sezone Kazahstanci su igrali Ligu Evrope gdje su u grupnoj fazi čak uspjeli savladati i veliki Manchester United na svom terenu.