Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo u 2015. godini poslovao u plusu od 336.485 KM

fk sarajevo543

U skladu s procesima licenciranja klubova za predstojeću sezonu 2016/17 BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, kao i za UEFA takmičenja, Fudbalski klub Sarajevo je u rokovima predao svu dokumentaciju po svim kriterijima za licenciranje, saopštili su iz redova aktuelnog prvaka BiH.

FK Sarajevo je od ovlaštene revizorske kuće RECONS, koju je imenovao Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH), dobio pozitivno revizorsko mišljenje u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima finansijskog izvještavanja.

U periodu od 1. januara do 31. decembra 2015. godine, nakon dugog niza godina, Fudbalski klub Sarajevo uspio je ostvariti pozitivan finansijski bilans u kalendarskoj godini. Proteklu godinu “bordo” klub je zaključio sa dobitkom u iznosu od 336.485,1 KM. Fudbalski klub Sarajevo je u 2015. godini ostvario 6.949.575,47 KM prihoda, dok su rashodi iznosili 6.613.090,37 KM, saznaje Anadolu Agency (AA).

“Čestitam rukovodstvu kluba na sjajnom ostvarenom finansijskom uspjehu u 2015. godini, te realizovanim planovima na polju konsolidacije kluba i saniranja višegodišnjih nagomilanih dugova. Pred Fudbalskim klubom Sarajevo je svijetla budućnost i vjerujem da će se trend uspješnog poslovanja nastaviti i u ovoj godini”, rekao je Maid Delić, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

U skladu sa Statutom FK Sarajevo finansijski izvještaji o uspješnom poslovanju kluba bit će usvojeni na predstojećoj redovnoj sjednici Skupštine, koja je planirana u junu 2016. godine. Osim usvajanja izvještaja, na Skupštini bi se trebalo diskutovati i o novom konceptu organizacione strukture i upravljanja FK Sarajevo.

Trenutno se u fazi priprema nalaze prijedlozi o rekonstrukciji, sa akcentom na sportski odjel kluba, uključujući prvi tim, Akademiju FK Sarajevo, Školu fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, te daljnju integraciju ženskog fudbalskog kluba SFK 2000 Sarajevo.

“Fudbalski klub Sarajevo će, poštujući transparentnost rada klubova u BiH i dalje nastaviti sa objavljivanjem podataka o poslovanju kluba, s ciljem informisanja naših navijača i javnosti. Klub koristi priliku da se zahvali svim našim članovima, sponzorima i poslovnim partnerima na pomoći i podršci u proteklom periodu”, istakli su iz FK Sarajevo.