zahvalili se na gostoprimstvu

FK Sloga GC pisao FK Klis: Budite ponosni na sebe

FK-KLIS

Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta Republike Srpske zahvalio se na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije BiH na gostoprimstvu i korektnom odnosu svih aktera tokom jučerašnje revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine

Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta Republike Srpske, zahvalio se na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije BiH na gostoprimstvu i korektnom odnosu svih aktera tokom jučerašnje revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

“Fudbalski klub Sloga iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost Fudbalskom klubu Klis na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku. Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana”, objavili iz FK Sloga.

U saopštenju su istakli kako su ih domaćini dočekali onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji.

“Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi. Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki. Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik”, piše u iskrenom obraćanju FK Sloga.

Napisali su i da su njihovi igrači dočekani i ispraćeni s utakmice aplauzom.

“Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi. Sport spaja ljude. Juče nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio”, napisano je u otvorenom pismu kojeg su iz FK Sloga uputili FK Klis, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klis iz Buturović-Polja, sela sa sjevera Hercegovine i Sloga iz Gornjeg Crnjelova juče su remizirali, rezultatom 2:2, u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH igranom pred oko 4.000 navijača u Konjicu.

Gosti iz sela pokraj Bijeljine izborili su nastup u polufinale zahvaljujući golu više postignutom u gostima, obzirom da je prvi meč završen 1:1.