Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi klub u BiH

FK Željezničar se pohvalio: Posebnom tehnologijom analiziraju treninge i utakmice

veo kamera zeljo
Foto; Screenshot/ Instagram

Veo kamera omogućava praćenje svih 22 igrača na terenu i služi za timsku analizu, ali i individualnu analizu nogometaša

Navijači Željezničara oduševljeni su radom Nermina Bašića od njegovog dolaska na Grbavicu u aprilu ove godine.

Uspio je Bašić da tada podigne ekipu i s njom izbori Evropu, potom da u Konferencijskoj ligi izbaci favorizovani Dinamo Minsk i da se 180 minuta ravnopravno bori s Neftcijem.

Proteklog vikenda je na Grbavici potpuno razbijen Borac, a brojni navijači Plavih će se složiti s konstatacijom da igra Želje jako dugo nije izgledala bolje.

Zanimljivu objavu danas je klub s Grbavice plasirao na svoje zvanične stranice, te je otkrio djelić opreme kojom se služi Bašić.

Naime, Željo je na njegovu inicijativu nabavio Veo kameru, koja snima svaki trening i utakmicu Plavih, a Bašić i saradnici uz njenu pomoć analiziraju učinak igrača.

Veo kamera automatski snima i prati igru odnosno loptu, a stručni štab Plavih na platformi nedugo nakon treninga ili utakmice ima brojne statističke parametre kao što su posjed lopte, grafikoni udaraca, “heat” mapu i brojne druge potrebne elemente za analizu.

Veo kamera omogućava praćenje svih 22 igrača na terenu i služi za timsku analizu, ali i individualnu analizu nogometaša.

Stručni štab obavlja video analizu svakog treninga Plavih, a FK Željezničar je prvi klub u BiH koji koristi Veo sistem, otkrili su iz kluba sa Grbavice.

Nakon pobjede protiv Borca 2:0, Plavi naredni susret igraju na gostovanju protiv Posušja u subotu.