Profesor na San Siru

France Football: Arsene Wenger blizu klupe Milana

Gennaro-Gattuso-and-Arsene-Wenger

Trenutna situacija u Milanu nije dramatična, ali nije ni onakva kako se očekivalo da će biti. Neki navodi idu toliko daleko da predstavljaju Wengerov dolazak u Milan kao “gotov posao”.

Kada je Arsene Wenger napustio Arsenal odmah se postavilo pitanje – gdje će nastaviti karijeru? Da li će nastaviti da se bavi trenerskim poslom? Možda smo odgovor dobili sinoć. France Football eksluzivno javlja da je Wenger jako blizu potpisa za italijanski Milan. Samo, ne precizira se kada bi Francuz seo na kormilo tima sa San Sira.

Iskusni trener je bez kluba otkako je napustio Tobdžije nakon 22-godišnje službe tom londonskom sastavu. U poslednjem intervjuu rekao je da se nada povratku poslu u 2019. godini, a do sada je bio povezivan s Bayernom, PSG-om, Fenerbahčeom i reprezentacijom Kine.

Francuski mediji piše da Wenger već nekoliko sedmica pregovara sa Milanom i ti pregovori su navodno blizu kraja. Wenger bi trebalo da nasledi Genara Gattusa na klupi Rossonera.

Navodno će Francuz imati još bitniju ulogu od Gattusa u Milanu jer bi zajedno s Leonardom radio na transferima igrača. Dakle, imao bi i ulogu menadžera, odnosno pored trenerskog posla radio bi i jedan dio posla sportskog direktora. Mnogi su ga baš na toj poziciji vidjeli u PSG-u, ali u ovom momentu mnogo bliže deluje da bi Profesor Wenger mogao u Italiju.

Trenutna situacija u Milanu nije dramatična, ali nije ni onakva kako se očekivalo da će biti. Neki navodi idu toliko daleko da predstavljaju Wengerov dolazak u Milan kao “gotov posao”.

Navodi se i da su Paul i Gordon Singer, milijarderi i glavni ljudi Eliot korporacije veliki navijači Arsenala pa da su i oni insistirali na dovođenju Wengera.

Podsetimo, Milan se poslednjih dana povezuje s dolaskom Zlatana Ibrahimovića. Bio bi to zaista veliki posao ako u redove Rosonera stignu Wenger i Ibra.

Pored Ronalda koji je već u Seriji A, italijanski Calcio bi nastavio da jača i podsjeća na stare dane kada su tu igrale samo najveće zvijezde.