selo barnik

Šta je sve policija sinoć pronašla na Sokocu

range rover sokolac
range rover
FOTO ilustracija

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo Range rover otuđeno 12. septembra ove godine, na području Kantona Sarajevo

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo jučer su, na osnovu operativnih informacija SIPA-e, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke “range rover”. Kao i da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu. Policija je izvršila blokadu i tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, općina Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečene osobe S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Oni su uhapšeni, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta. Uhapšeni i vozilo predati su Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra ove godine, na području Kantona Sarajevo.

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, općina Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela “krađa” izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.