Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dani Carvajal

Zvijezda Reala o Lopeteguiju: Najbolji trener u mojoj karijeri

carvajal

Ova izjava izazvala je veliku buru u Španiji.

Julen Lopetegui ostat će zapamćen kao čovjek koji je nogometnu Španiju ove godine okrenuo naopačke. Ljetos je zbog želje da bude trener Real Madrida riskirao i izgubio posao selektora Španije, a onda i u Realu kao nasljednik velikog Zinedinea Zidanea ponovno dobio otkaz, nakon lošeg ulaska u sezonu i debakla kod Barcelone prošle sedmice.

U trenutku smjene, prvak Evrope bio je tek deveta ekipa Primere, a navijači su njegovom nogometu koji je pokušao kopirati iz španske reprezetacije, okrenuli prst dolje.

Stoga je nemalo iznenađenje izazvao komentar Danija Carvajala, Realovog desnog beka koji je Lopeteguija proglasio “najboljim trenerom u njegovoj karijeri”.

“Za mene, Lopetegui je najbolji trener kojega sam imao u karijeri. Nažalost nedostajalo mu je malo sreće koja je neophodna da biste radili u Realu”, rekao je Carvajal, jedan od aktera četiri historijska Realova evropska naslova u zadnjih pet godina.

“Način na koji on vidi nogomet, njegov pristup ekipi i općenito vođenju svlačionice, je nešto što imamo zajedničko. Rekao sam to i prije nego što je stigao u Madrid, ponavljam sada kada je morao otići i govorit ću to sve dok ne naiđe trener bolji od njega”, zaključio je Carvajal.