Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugledni list

France Football: Niko Kovač nema ni taktičko znanje ni ličnost da vodi Bayern

kovac_salihamidzic

Posljednji u nizu onih koji kritikuju Kovača je France Football. List koji dodjeljuje Zlatnu loptu smatra da Kovač nije trener za slavni klub

Niko Kovač fantastično je počeo posao na klupi Bayerna, ali je u posljednja dva mjeseca njegova momčad u velikoj krizi. Nakon poraza u derbiju od Borussije (2:3), Bayern za vodećim klubom iz Dortmunda zaostaje čak sedam bodova.

Posljednji u nizu onih koji kritikuju Kovača je France Football. List koji dodjeljuje Zlatnu loptu smatra da Kovač nije trener za slavni klub.

“Niko Kovač u Bayernu zvuči kao pogreška u castingu. Nasljednik Juppa Heynckesa nema DNK za veliki klub poput Bayerna”, piše France Football i navodi da bivši hrvatski selektor ima loše odnose s igračima.

“U nekoliko sedmica navukao je bijes svlačionice na svoja leđa. James Rodriguez, najbolji igrač prošle sezone, više ne igra. Ovog vikenda protiv Borussije je James ostao na klupi, a Bayern je izgubio treću prvenstvenu utakmicu. Veznjaka Leona Goretzku je stavio na lijevi bek, a nedavno ga je kritikovala i supruga Thomasa Mullera.”

France Football zaključuje da su u Bayernu kiksali s izborom Kovača, trenera koji je prošle sezone bio hit s Eintrachtom s kojim je čak osvojio Kup u finalu preko Bayerna.

“Kovač nema ni taktičkog znanja niti snažnu ličnost da bi vodio igrače poput Riberyja, Robbena, Mullera i druge. U Bayernu se sada vjerojatno grizu jer su pustili Thomasa Tuchela da ode.”