Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preokret u finalu

Francuska golovima Benzeme i Mbappea savladala Španiju i osvojila Ligu nacija

benzema

Aktuelni prvak svijeta Francuska je tako ponovo preokretom došla do pobjede, baš kao i u polufinalu kada su nakon rezultatskog zaostatka od 0:2 pobijedili Belgiju rezultatom 3:2

Fudbalska reprezentacija Francuske pobijedila je selekciju Španije rezultatom 2:1 i osvojila titulu prvaka ovogodišnjeg izdanja UEFA-inog takmičenja Lige nacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas su igrani mečevi završnice u elitnoj diviziji UEFA-ine Lige nacija. Italija je ranije u Torinu savladala Belgiju rezultatom 2:1 u borbi za treće mjesto, a finalni meč između Španije i Francuske odigran je večeras u Milanu.

Bio je to prvi meč Španije i Francuske nakon duela na Evropskom prvenstvu 2012. godine kada su Španci slavili s 2:0.

Španci su i večeras u prvom dijelu meča imali prividnu dominaciju na terenu, a to su krunisali vodstvom do kojeg su došli golom Mikela Oyarzabala u 64. minuti meča.

Već u sljedećem napadu Francuska u 66. minuti dolazi do poravnanja odličnom akcijom koju je na asistenciju Kyliana Mbappea realizirao Karim Benzema.

Gol odluke za konačnih 2:1 i gol za titulu prvaka Lige nacija za Francusku je u 80. minuti postigao Mbappe.

Aktuelni prvak svijeta Francuska je tako ponovo preokretom došla do pobjede, baš kao i u polufinalu kada su nakon rezultatskog zaostatka od 0:2 pobijedili Belgiju rezultatom 3:2.

Pobjednik prvog izdanja Lige nacija bila je selekcija Portugala, a sada u vitrinama taj pehar ima i Francuska.