Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Francuzi dali Kazahstanu osam golova i osigurali Mundijal

mbappe griezman

Francuska je lider u ovoj grupi s 15 bodova, a Kazahstan na posljednjem mjestu sa svega tri osvojena boda

Fudbalska reprezentacija Francuske u subotu je na Parku prinčeva u Parizu slavila s visokih 8:0 protiv selekcije Kazahstana, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “D” aktuelni prvak svijeta Francuska ugostila je selekciju Kazahstana, a domaćin je na Parku prinčeva u Parizu slavio s visokih 8:0. Francuska je osigurala plasman na Mundijal.

Tri gola Kylian Mbappe je postigao u prvom poluvremenu (6., 12. i 32. minuta). U drugom poluvremenu je dva pogotka postigao Karim Benzema (55. i 59.), a na listu stijelaca upisali su se i Adrien Rabiot (75.) i Antone Griezmann (84.) iz penala. Onda je došao i četvrti gol Mbappea (87.) za konačnih 8:0.

Francuska je lider u ovoj grupi s 15 bodova, a Kazahstan na posljednjem mjestu sa svega tri osvojena boda.

U grupi “E” Belgija je slavila protiv Estonije na stadionu Kralja Baudouina u Briselu, rezultatom 3:1. Domaćini su poveli u 11. minuti golom Christana Bentekea, a na 2:0 povećao je Yannick Carrasco u 53. minuti. Erik Sorda je u 70. minuti smanjio vodstvo Belgije na 2:1, a četiri minute kasnije Thorgan Hazard postavio je konačan rezultat 3:1.

U istoj grupi reprezentacija Velsa je na stadionu u Cardiffu bila bolja od gostiju iz Bjelorusije te slavila rezultatom 5:1. Aaron Ramsey je strijelac prvog pogotka u drugoj minuti, potom je u 20. minuti pogodio Neco Williams. U drugom poluvremenu, Ramsey ponovo pogađa, u 50. minuti, ovoga puta iz penala, a za 4:0 pogodio je Ben Davies u 77. minuti. U 87. minuti za Bjelorusiju je pogodio Artem Kontsevoj, a konačan rezultat 5:1 postavio je Connor Roberts u 89. minuti.

Belgija je lider u grupi “E” s 19 bodova, a Vels na drugom mjestu s 14. Bjelorusija je posljednja u grupi s tri osvojena boda.