Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Frank De Boer napustio klupu Ajaxa

33F6004A00000578-3585883-image-m-5_1463010181240

Trener holanskog fudbalskog velikana Ajaxa, Frank de Boer podnio je ostavku i napustio klub nakon dramatičnog posljednjeg kola u kojem je remijem protiv autsajdera titulu prvaka prepustio najvećem rivalu PSV Eindhovenu, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Uprava Ajaxa saopćila je da je prihvaćena De Boerova ostavka i da je raskinut njegov ugovor s klubom koji je vodio proteklih šest godina i osvojio četiri titule holandskog prvaka i jedan trofej holandskog kupa.

De Boer je izjavio da je proveo lijepe trenutke tokom igračke i trenerske karijere u Ajaxu, ali da je došlo vrijeme za promjene.

Dodao je da još ne zna gdje i kako će nastaviti karijeru, ali da je Ajax njegov klub i da će to uvijek tako ostati.

Direktor Ajaxa i nekada slavni golman Edwin van der Sar je kazao da je iznenađen De Boerovom ostavkom i da je tužan zbog njegovog odlaska iz kluba.

Holandski mediji pišu da je aktuelni trener izraelskog Maccabija iz Tel Aviva Peter Bosz najozbiljniji kandidat da zamijeni De Boerea na klupi Ajaxa.

Iako je kao lider na tabeli dočekao posljednje kolo šampionata, Ajax nije uspio u nedjelju osvojiti titulu prvaka Holandije. Trebala mu je pobjeda protiv pretposljednjeg De Graafschapa da osigura petu titulu u šest godina i 34. u historiji kluba, ali iznenađujući remi 1:1 je omogućio PSV-u da pobjedom protiv Zwillea dođe na tron i odbrani titulu koju je osvojio i prošle godine.