Hodžiću sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše djevojke

semir hodzic34

Semir Hodžić danas je u Vrhovnom sudu Federacije osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

U izrečenu kaznu Hodžiću će se uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru – od 20. marta 2013. godine.

Ovim je završeno ponovljeno suđenje Hodžiću, koji je u junu 2014. osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Adelise Musić.

Prema presudi, koju je izrekla predsjednica Sudskog vijeća Ismeta Mujanović, Hodžić je 19. marta 2013. godine od prijatelja posudio Ford Fiestu, te u namjeri da je ubije, Adelisu sačekao nedaleko od njenog posla u naselju Čengić Vila.

Naime, Semir je prvo Adelisu zgrabio za ruku ispred frizerskog salona gdje je radila, te ju je ubacio u auto. Pokušala je pozvati brata u pomoć, ali joj je Semir oteo telefon. U autu joj je poručio: “Ako ne budeš moja na ovom, bit ćeš na onom svijetu”.

Dao joj je tri opcije: da se uda za njega, da je siluje ili ubije. Prvo ju je ubo u koljeno, nakon čega se sklupčala, potom ju je udario drškom noža u glavu, te šakom. Nakon toga je izašao iz auta i pozvao Aliju, Adelisinog brata, da bi mu javio da mu se sestra udala.
Ušao je opet u auto, prešao je na zadnje sjedište i izvadio nož. Adelisu je izbo 20 puta po tijelu, od glave do pete, a potom je istim nožem sebe izbo u predjelu grudnog koša. Nakon ranjavanja nožem Adelisi je poručio: “Kakva god da budeš nakon ovoga, oženit ću se tobom, a, ako ikome kažeš za ovo, ubit ću te!”