Fudbal

reorganizacija takmičenja

FSRS širi Prvu ligu na 16 klubova

19/05/2020

Komisiju IO FS RS koja ima zadatak da pripremi prijedloge za takmičenja i proširenje liga čine: predsjednik Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), potpredsjednik je Mile Mandić (Kozarska Dubica), a još su članovi: Radika Marić (Bijeljina), Miloš Brkić (Laktaši) i Darko Ljubojević (Banjaluka)

U prostorijama Fudbalskog saveza RS u Banjaluci u ponedjeljak je održana prva sjednica Komisije koju je imenovao Izvršni odbor da pripremi reorganizaciju sistema takmičenja i liga.

“Glavni zaključak je da se postojeći takmičarski sistem ne mijenja, tako da će i dalje biti organizovane Prva, dvije druge i četiri regionalne lige, s tim što je zauzet stav da se Izvršnom odboru predloži da Prva liga RS u sezoni 2020/21. broji šesnaest klubova. Dvije grupe Druge lige će brojati takođe po šesnaest klubova, dok je područnim savezima dato na upravljanje regionalnim ligama, a u narednim danima biće pripremljen broj klubova učesnika po grupama”, navedeno je u saopštenju FS RS.

“Komisija je predložila da se pored postojećih prvoligaša iz sezone 2019/20. (ranija odluka Izvršnog odbora da niko ne ispada) pošalju upiti još za dvanaest klubova aplikanata za prvoligašku konkurenciju u narednoj sezoni, ali u skladu da kriterijumima za licenciranje, po kojima će prvoligaši morati da imaju odgovarajuće omladinske selekcije u skladu s Propozicijama za takmičenje, kao i infrastrukturne uslove, stadione ili zamjenske stadione… Aplikanti koji ne budu mogli da ispoštuju uslove iz Propozicija i Pravilnika o licenciranje neće moći da nastupe u Prvoj ligi RS u sezoni 2020/21”, naglašeno je u saopštenju.

Komisiju IO FS RS koja ima zadatak da pripremi prijedloge za takmičenja i proširenje liga čine: predsjednik Milorad O. Lale (Istočno Sarajevo), potpredsjednik je Mile Mandić (Kozarska Dubica), a još su članovi: Radika Marić (Bijeljina), Miloš Brkić (Laktaši) i Darko Ljubojević (Banjaluka).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.