Prognoza vremena

Upaljen alarm za cijelo područje BiH, očekuju se obilnije padavine i grmljavina

vrijeme

Dnevna temperatura zraka kretće se od 19 do 28 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme, uz kraće sunčane intervale. Na jugu, jugozapadu i u centralnim planinskim predjelima mogući su kraći pljuskovi.

Jutro će biti pretežno oblačno, ponegdje uz slabu kišu. Tokom dana promjenljivo oblačno, uz kraće sunčane periode i mjestimične pljuskove ili slabu kišu.

Puhaće slab do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Dnevna temperatura zraka kretće se od 19 do 28 stepeni.

Evropski meteorološki servis Meteoalarm za danas i sutra je aktivirao žuti meteoalarm skoro za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine. Meteoalarm je upaljen zbog grmljavine i obilnijih padavina.

Danas:

Sutra:

Prognoza za naredne dane

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 22 do 25 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 19 do 23 stepena.

U petak se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne ili krajem dana, ponegdje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena.