Fudbal

marco verratti

Fudbaler PSG-a: Ja više ne razumijem fudbal

06/10/2022

Fernandezovo gaženje Verrattijevog lijevog zgloba sankcionirano je žutim kartonom. Italijanski veznjak siguran je da je sudac pogriješio

Marco Verratti dao je komentar na utakmicu Lige prvaka u kojoj je njegov Paris Saint-Germain gostovao kod Benfice i remizirao 1:1. Priznao je da je ostao zapanjen odlukom glavnog suca Jesusa Gila Manzana da ne isključi Enza Fernandeza nakon grubog starta.

Fernandezovo gaženje Verrattijevog lijevog zgloba sankcionirano je žutim kartonom. Italijanski veznjak siguran je da je sudac pogriješio i da je PSG cijelo drugo poluvrijeme trebao imati igrača više. Tvrdi da njemu nogometna pravila nisu više jasna.

“Pričao sam sa sudijom. Ja više ne razumijem fudbal. Na početku prvenstva imali smo sastanak na kojem nam je bilo rečeno da ćemo dobivati crveni karton budemo li stavili nogu iznad zgloba na takav način. Meni je sudija rekao da nije bilo intenziteta. Zglob mi je natečen. Da je bilo više intenziteta, bio bi slomljen”, rekao je Verratti.

Slično je nakon utakmice govorio i PSG-ov trener Christophe Galtier, koji je istaknuo da je Verrattiju u toj akciji mogla biti slomljena noga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.