Leon Goretzka i Joshua Kimmich

Fudbaleri Bayerna donirali milion eura za kampanju “Šutnimo koronu“

joshua-kimmich-leon-goretzka-manuel-neuer-dfb-team-1584540025-34225

U postu na Twitteru, Goretzka zahvaljuje zdravstvenim radnicima, doktorima i socijalnim radnicima “što daju sve od sebe da savladaju situaciju“ i kaže da se nada da će navijači slijediti njegov i primjer saigrača iz minhenskog Bayerna

Njemački fudbaleri Leon Goretzka i Joshua Kimmich donirali su milion eura kako bi započeli kampanju pod nazivom “Šutnimo koronu“ (We kick Corona) kojom žele pomoći socijalnim radnicima i zdravstvenim službama da se nose s novim korona virusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

U postu na Twitteru, Goretzka zahvaljuje zdravstvenim radnicima, doktorima i socijalnim radnicima “što daju sve od sebe da savladaju situaciju“ i kaže da se nada da će navijači slijediti njegov i primjer saigrača iz minhenskog Bayerna.

“Na terenu možemo pobijediti bilo koga. Ali, korona virus možemo pobijediti samo zajedno“, napisao je 25-godišnji Goretzka.

Prikupljeni novac treba iskoristiti za pomoć oboljelima od COVID-19 i bolničku opremu.

“Kao profesionalni fudbaleri vodili smo zdrave i profesionalne živote. Tako vidimo obavezu da prihvatimo odgovornost u ovim teškim vremenima. Davanje i pomaganje jednih drugima je prioritet ovih dana“, poručio je Goretzka.

Zainteresovani mogu dati donaciju na internet stranici www.wekickcorona.com, gdje također oni koji trebaju podršku mogu zatražiti pomoć.